Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ>
Print Page
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size

Δελτία τύπου


23-10-2018

Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στον χώρο του Δημαρχείου Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) με θέμα: «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00-13:00. Στην εκδήλωση συμμετέχει με ομιλία εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet4kids), καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, η οποία διακρίθηκε στον πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (European Cybersecurity Challenge).

Θα προλογίσουν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ Μ. Σάκκας, ο Επικεφαλής της Μονάδας Ασφαλών Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκoύ Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), Δ. Οικονόμου.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση των πολιτών, μαθητών Λυκείων και σπουδαστών σχετικά με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στο απόρρητο των επικοινωνιών και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο  του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο που διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA). 

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών είναι μια από τις πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές, η οποία ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος στο απόρρητο της επικοινωνίας, καθώς και την ασφάλεια δικτύων και υπηρεσιών. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται η έκδοση κανονισμών που επιβάλλουν την εφαρμογή μέτρων ασφάλειας στους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και στις επιχειρήσεις που παρέχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες, με σκοπό την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών των συνδρομητών τους. Η ΑΔΑΕ ελέγχει τις εταιρίες αυτές για να διαπιστωθεί η ορθή εφαρμογή των κανονισμών, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις όπως κατά την έρευνα καταγγελιών από πολίτες.

 


Αξιολόγηση Ιστοσελίδας

Ο δικτυακός τόπος της ΑΔΑΕ είναι σύμφωνος με τα πρότυπα του W3C για το XHTML και το CSS.

Έγκυρο CSS!

Valid XHTML 1.0 Transitional

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ