Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ>
Print Page
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size

Επιλεγμένα

Χαιρετισμός του Προέδρου της ΑΔΑΕ στο 55o Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της FITCE, “Towards a Smart Interconnected Society” 1-3 Σεπτεμβρίου 2016.


H ΑΔΑΕ συμμετείχε στο ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο FITCE 2016 της Ομοσπονδίας Τηλεπικοινωνιακών Μηχανικών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με θέμα "Towards a Smart Interconnected Society” που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της FITCE, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, το οποίο και το φιλοξένησε και του ΤΕΕ. 

Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστος Ζαμπίρας απηύθυνε χαιρετισμό στους συνέδρους, μεταξύ των οποίων ήταν διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και Ευρωπαϊκών Οργανισμών (BEREC, ETSI, ENISA) και στελέχη της Αγοράς των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου τονίζοντας ότι με δεδομένο τον σημαντικό ρόλο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο μετασχηματισμό προς μία ευφυή, διασυνδεδεμένη κοινωνία απαιτούνται αλλαγές τόσο στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές, όσο και στο θεσμικό πλαίσιο. Σημαντική θέση στις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, υπογράμμισε ο κ. Ζαμπίρας, κατέχει η αναβάθμιση των γνώσεων και η προσαρμογή των μέτρων που αφορούν στην προστασία και ασφάλεια των επικοινωνιών, των πληροφοριών και δεδομένων.

Διευθυντικό στέλεχος της Αρχής παρουσίασε στους συνέδρους την εμπειρία που έχει αποκομίσει η ΑΔΑΕ μέσα από την δεκαετή και πλέον λειτουργία της σε ομιλία με θέμα "A Regulator’s Perspective to Communication Security". Η FITCE-Europe είναι μία Επιστημονική Ομοσπονδία Συλλόγων επαγγελματιών του τομέα ΤΠΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας κύριος στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για τις προκλήσεις που σχετίζονται με τις τεχνικές, κοινωνικές, ρυθμιστικές και οικονομικές πλευρές των νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών στο χώρο των ΤΠΕ.


Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.fitce2016.gr/

 


Αξιολόγηση Ιστοσελίδας

Ο δικτυακός τόπος της ΑΔΑΕ είναι σύμφωνος με τα πρώτυπα του W3C για το XHTML και το CSS.

Έγκυρο CSS!

Valid XHTML 1.0 Transitional

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ