Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ>
Print Page
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size

Επιλεγμένα


Αθήνα 29-10-2018

Ενημερωτική Εκδήλωση της ΑΔΑΕ στον Δήμο Αμαρουσίου

Μεγάλος αριθμός μαθητών και σπουδαστών παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) με θέμα: «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Αμαρουσίου, όπου εδρεύει η Αρχή. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πως συνδέεται η ασφάλεια στο διαδίκτυο με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στο απόρρητο των επικοινωνιών. 

Όπως τόνισε ο  Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Μιχάλης Σακκάς στον χαιρετισμό του, «η ψηφιακή επανάσταση βασίζεται σε ένα ασφαλές διαδίκτυο που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους χρήστες και προϋποθέτει ότι όλοι, το κράτος, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, θα έχουμε ενστερνιστεί αυτό που στην ΑΔΑΕ ονομάζουμε κουλτούρα ασφάλειας, θα εφαρμόζουμε δηλαδή βασικούς κανόνες ασφάλειας. Έτσι εξασφαλίζουμε την  εμπιστευτικότητα της επικοινωνίας,  η οποία είναι άλλωστε βασικός παράγοντας της ασφάλειας»

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Επικεφαλής Μονάδας Ασφαλών Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA, κ. Δημοσθένης Οικονόμου, ο οποίος  αναφέρθηκε στον ρόλο του ENISA, σε δράσεις  όπως ο Ευρωπαϊκός Μήνας για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο που διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο. Ο Καθηγητής και  Μέλος της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, Παναγιώτης Ριζομυλιώτης εξήγησε στους μαθητές τις βασικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ, δίνοντας πρακτικά παραδείγματα και χρήσιμες συμβουλές, ενώ ο  εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, κ. Γιώργος Κορμάς (Safer Internet)  μίλησε με θέμα: «Συνήθειες επικοινωνίας των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο». Για την επιτυχία της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, η οποία διακρίθηκε στον πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (European Cybersecurity Challenge) και για την  σημασία της κυβερνοασφάλειας μίλησαν οι Κωνσταντίνος Βαβούσης και  Στέλλα Τσιτσούλα,  που εκπροσώπησαν την Ομάδα. Τους μαθητές και το ενδιαφέρον τους για το θέμα χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

     

  

 


Αξιολόγηση Ιστοσελίδας

Ο δικτυακός τόπος της ΑΔΑΕ είναι σύμφωνος με τα πρότυπα του W3C για το XHTML και το CSS.

Έγκυρο CSS!

Valid XHTML 1.0 Transitional

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ