Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ>
Print Page
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size

Επιλεγμένα


CYBER INSURANCE AND INCIDENT RESPONSE CONFERENCE 2019

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  διοργανώθηκε την Τρίτη  5 Νοεμβρίου 2019, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, το "Cyber Insurance & Incident Response Conference".

Το Συνέδριο διοργανώθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr  και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ. 

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να εξεταστούν όλοι οι κίνδυνοι που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία μιας εταιρείας, οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν την ομαλή λειτουργία και τη διαθεσιμότητα των συστημάτων της, να επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα και τη φήμη της, καθώς παράλληλα να βοηθήσει στην ανάπτυξη της αγοράς της ασφάλισης cyber insurance, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητά της ως ένα εργαλείο διαχείρισης κινδύνου.

Επιπλέον, το συνέδριο εστίασε στις λύσεις που προσφέρει η ασφαλιστική βιομηχανία, μέσα από πραγματικά περιστατικά. Τέλος, ανέδειξε τους κινδύνους που διατρέχει σήμερα η ασφαλιστική βιομηχανία από το silent cyber risk που απειλεί τα υφιστάμενα συμβόλαιά τους.

                              

Στο συνέδριο συμμετείχε ως ομιλήτρια η κα Αφροδίτη Κουσουνή, Δ.Ν., Δικηγόρος, LLM της Αρχής

Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ),  στο θεματικό πάνελ "Nομοθεσία και

Συμμόρφωση" 

Η ενότητα "Νομοθεσία & Συμμόρφωση", παρουσίασε την πιο πρόσφατη εικόνα της υφιστάμενης νομοθεσίας, το σημείο εστίασης των ρυθμιστικών αρχών, τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες προσεγγίζουν τη συμμόρφωση και τις πρακτικές επιπτώσεις τους (GDPR, E-Privacy, NIS).


 

 


Αξιολόγηση Ιστοσελίδας

Ο δικτυακός τόπος της ΑΔΑΕ είναι σύμφωνος με τα πρότυπα του W3C για το XHTML και το CSS.

Έγκυρο CSS!

Valid XHTML 1.0 Transitional

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ