Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα / Η ΑΔΑΕ / Ολομέλεια>
Print Page
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size

Μιχάλης Γεωργιακόδης

Ο ομότιμος καθηγητής  του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχάλης Γεωργιακόδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1943. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων M.Sc. (Μαθηματικά) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Queen Elizabeth College) και Ph.D (Μαθηματικά) του ίδιου Πανεπιστημίου (Royal Ηοlloway College). Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.


Εκτός του Παν. Πειραιώς, στο οποίο υπηρέτησε από το 1979 έως το 2010, έχει διδάξει σε προτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Holloway College), στο Πανεπιστήμιο LAMAR της Πολιτείας του Τέξας των Η.Π.Α. και έχει δώσει διαλέξεις σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.


Έχει δημοσιεύσει εργασίες και άρθρα σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά σε θέματα Άλγεβρας, Θεωρίας Γραφημάτων, Κρυπτογραφίας και Συνδυαστικής και έχει συγγράψει βιβλία στα αντικείμενα της Γραμμικής Άλγεβρας, της Θεωρίας Ομάδων, της Θεωρίας Δακτυλίων, της Θεωρίας Γραφημάτων, της Θεωρίας Αριθμών, της Τριγωνομετρίας, της Θεωρίας Κωδικών, της Κρυπτογραφίας και της Θεωρίας Συνόλων.


Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της Μαθηματικής Εταιρείας του Λονδίνου, και της Βρετανικής Εταιρείας Συνδυαστικών Μαθηματικών.

Ο ομότιμος καθηγητής Μιχάλης Γεωργιακόδης είναι από τον Σεπτέμβριο του 2010 Μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει:

  • Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ), 1997-2004.
  • Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων  (ΕΕΤΤ), 1995-2000.
  • Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας   (ΕΛΚΕΠΑ), 1994-1996.
  • Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, 1996-1998.
  • Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, 1993-1996.
  • Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής του προγράμματος ανταλλαγών φοιτητών ERASMUS, 1986-1988.
  • Mέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), 1982-1983.


Αξιολόγηση Ιστοσελίδας

Ο δικτυακός τόπος της ΑΔΑΕ είναι σύμφωνος με τα πρώτυπα του W3C για το XHTML και το CSS.

Έγκυρο CSS!

Valid XHTML 1.0 Transitional

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ